Ganglion.hu főoldal Ganglion Orvosi Központ hívása

Dr. Varsányi Balázs

Szemész

Dr. Varsányi Balázs
Dr. Varsányi Balázs

Email: varsanyi.balazs@ganglion.hu

Orvosi diplomát 2003-ban, tudományos fokozatot (PhD) 2006-ban szerzett a Semmelweis Egyetemen, szemészeti szakvizsgáját 2009-ben tette le. Képzése alatt több alkalommal volt tanulmányúton a Tübingeni Egyetem Szemklinikáján Németországban, a londoni Moorfields Eye Hospitalban Angliában, a nijmegeni Radboud Egyetemen Hollandiában.

Az általános szemészeten belül fő érdeklődési területe a retina, ezen belül az elektrofiziológia, a színlátás, az öröklődő retinabetegségek vizsgálata, valamint a szemészeti képalkotó vizsgálómódszerek.

Mindennapi munkája során kiemelt hangsúlyt fektet a prevencióra, az elváltozások korai felismerésére és a súlyosabb szemészeti szövődmények megelőzésére. A vizsgálatok és a tanácsadás mellett operál is: szürkehályog-ellenes műtéteket, üvegtesti-ideghártya műtéteket (vitrektómia) is végez.

Tudományos munkáját az öröklődő retinabetegségek témájában végezte, ennek keretében egy évet Németországban is töltött, a Tübingeni Egyetem Szemészeti Klinika Molekuláris Genetikai Laboratóriumában.

Tagja a Magyar Szemorvostársaságnak, elnöke az ezen belül 2008-ban létrejött Neuroropthalmológiai Szekciónak, alapító tagja a 2013 óta működő Szemészeti genetika Szekciónak. Nemzetközi szakmai szervezetek közül tagja az EURETINA (European Society for Retina Specialists, 2005-óta), az ISCEV (International Society for Clinical Electrophysiology of Vision, 2006-tól) és az ARVO (Association for Research in Vision and Ophthalmology, 2008-től) társaságoknak.

TANULMÁNYOK:

2014 Klinikai genetika szakvizsga

2009 Szemész szakvizsga

2006 PhD fokozat, Semmelweis Egyetem Doktori Iskola

2003 Általános orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar

MUNKAHELYEK:

2013- Ganglion Orvosi Központ

2012-2021 Pécsi Tudományegyetem, Szemészeti Klinika

2003-2011 Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika

NYELVISMERET:

angol, német, francia, (orosz)

Foglaljon időpontot Dr. Varsányi Balázshoz: