Ganglion.hu főoldal Ganglion Orvosi Központ hívása

Orvosaink

Dr. Varsányi Balázs

szemész

Dr. Varsányi Balázs
Dr. Varsányi Balázs

Email: varsanyi.balazs@ganglion.hu

Orvosi diplomát 2003-ban, tudományos fokozatot (PhD) 2006-ban szerzett a Semmelweis Egyetemen, szemészeti szakvizsgáját 2009-ben tette le. Képzése alatt több alkalommal volt tanulmányúton a Tübingeni Egyetem Szemklinikáján Németországban, a londoni Moorfields Eye Hospitalban Angliában, a nijmegeni Radboud Egyetemen Hollandiában.

Az általános szemészeten belül fő érdeklődési területe a retina, ezen belül az elektrofiziológia, a színlátás, az öröklődő retinabetegségek, valamint a szemészeti képalkotó vizsgálómódszerek.

Mindennapi munkája során kiemelt hangsúlyt fektet a prevencióra, az elváltozások korai felismerésére és a súlyosabb szemészeti szövődmények megelőzésére. A vizsgálatok és a tanácsadás mellett operál is: szürkehályog-ellenes műtéteket, üvegtesti-ideghártya műtéteket (vitrektómia) is végez.

Tudományos munkáját az öröklődő retinabetegségek témájában végezte, ennek keretében egy évet Németországban is töltött, a Tübingeni Egyetem Szemészeti Klinika Molekuláris Genetikai Laboratóriumában.

Tagja a Magyar Szemorvostársaságnak, alapító tagja a 2008-ban létrejött Neuroropthalmológiai Szekciónak és a 2013 óta működő Szemészeti genetika Szekciónak. Nemzetközi szakmai szervezetek közül tagja az EURETINA (European Society for Retina Specialists, 2005-óta), az ISCEV (International Society for Clinical Electrophysiology of Vision, 2006-tól), az ARVO (Association for Research in Vision and Ophthalmology, 2008-től), valamint az American Academy of Ophthalmology (AAO) társaságoknak.

TANULMÁNYOK:

2014: Klinikai genetika szakvizsga

2009: Szemész szakvizsga

2006: PhD fokozat, Semmelweis Egyetem Doktori Iskola

2003: Általános orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar

MUNKAHELYEK:

2013- Ganglion Orvosi Központ

2012-2021 Pécsi Tudományegyetem, Szemészeti Klinika

2003-2011 Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika

NYELVISMERET:

angol, német (francia)

Dr. Füstös Réka

szemész

Dr. Füstös Réka
Dr. Füstös Réka

Email: fustos.reka@ganglion.hu

Általános orvosi diplomát 2004-ben Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen, szemészeti szakvizsgát 2010-ben Pécsi Tudományegyetem Szemészeti Klinikáján szerzett.

2016-tól refraktív sebészeti munkásság.

Főbb érdeklődési terület az általános szemészeten belül a glaucomás beteg gondozás. Szemhéj korrekciós műtéteket végez.

MUNKAHELYEK:

2006 – 2008 Pécsi Tudományegyetem Szemészeti Klinika

2008 – 2011 Mohács Város Kórháza Szemészeti osztály

2011- Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft.

2016- Ganglion Orvosi Központ

2016 – 2020 St. James Hospital Hungary

Dr. Varga Beatrix

szemész

Dr. Bertalan Zsolt

szemész

Dr. Bertalan Zsolt

Orvosi diplomáját 1994-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerezte. 15 éven keresztül a Zalaegerszegi Megyei Kórház Szemészeti Osztályán dolgozott, ahol a konzervatív szemészet mellett a szem elülső szegmentjének sebészetét tanulta és gyakorolta, tevékenységéért adjunktusi címet kapott. A szemészeten belül a szürkehályog, valamint a zöldhályog sebészi kezelését és szemkörnyéki plasztikai műtétek jelentik fő érdeklődési területét. 2010-19 között a németországi Detmoldban az Augen Praxisklinik OWL szemészeti magánklinikán dolgozott. Itt sajátította el a szem hátsószegmentum betegségeinek konzervatív és műtéti kezelési technikáit. Makuladegenerációs betegek kezelése során számos intraviterális injekciót adott be. Fő szemsebészeti profilja a szürkehályog műtéti kezelése volt, melynek során több ezer műlencsebeültetéses műtétet végzett, emellett jelentős számú hátsószegment műtét elvégzésére volt lehetősége. 2019-21 között a Pécsi Orvostudományi Egyetem Szemészeti Klinikáján dolgozott klinikai főorvosként. 2020-as hazaköltözésük óta részmunkaidőben folytatja németországi tevékenységét, 2022-től rendel rendszeresen Budapesten a Budai Szemészeti Központban és Pécsen a Ganglion Orvosi Központban.

Dr. Deli Gabriella

neurológus

2007-2009-ig rezidens, 2009- 2012-ig szakorvos jelölt, majd 2012-től neurológus szakorvos a PTE KK Neurológiai Klinika alkalmazásában.

2016-ban PhD fokozat megszerzése

2017-től egyetemi adjunktus

Speciális jártasság:

Dr. Hámor Andrea

szemész

Dr. Nagy Ágnes

szemész